Cseresznyefa virágzás: a bennünk virágzó gésa titkai

„Egy gésa emlékiratai”… finomság, érzéki fülledtség, üdeség és báj, felsejlő gyönyör, megfoghatatlan fájdalom. Különleges atmoszféra, üzenetek helyett illatok és érzések hullámzása…

Talán nincs is olyan nő, aki nem vágyott már élete során egy gésa jelmezébe bújni. Lehet, csak egy álarcosbál erejéig és az is lehet, hogy vér komolyan.
A gésákat fiatalság, méltóság és szépség lengi körül, és a titok maga: hogyan birtokolhatja egy nő a KÜLÖNLEGESSÉG HATALMÁT? Mi lehet az a mennyei esszencia, amire a férfiak folyvást áhítoznak, amiért mindent odaadnak, és amihez nosztalgikusan ragaszkodnak?

Mi hát a titok?

Mostani időszámításom szerint nem éltem abban a korban. Nem szolgálhatok megbízható adatokkal, de élek most, és élek annyira, hogy megkíséreljem összefoglalni ennek a mágikus esszenciának az összetevőit. Teszem ezt a magam szavaival, modern színfalak között, menthetetlenül romantikusan.
Nem számít mennyi idős vagy. Ha fiatal vagy, akkor könnyebb, mert az élet-és szexuális energia (jó esetben) számolatlanul kering benned, a bőrödből harmatos és illatos üdeség árad amerre lépsz, és ez az elixír mágnesként vonzza magához a pillantásokat, és gerjeszti a férfinép fantáziáit és vágyait.
De ha már nem vagy fiatal az éveid szerint, a fiatalság még ott ragyoghat szemeidben és lelkedben is.

Mert egy gésa nem pusztán életkori és genetikai adottságai révén fiatal. A gésa nem öregszik, mert egyetlen külső (társadalmi, családi, vallási) szabály és törvény nem nehezedik rá, a megfelelés kényszere nem szívja ki életerejét. Az idő megtanítja, hogyan nemesítse ki magában azt a képességet, hogy harc nélkül, nyílt konfrontáció nélkül belesimuljon a világba, és közben mégis teljesen saját törvényei szerint éljen. Nonkonformista, aki nem lázadó forradalmár. Sokkal inkább békeharcos, láthatatlan eszközökkel varázsló. Saját univerzumát alkimista műhelyében álmodja életre: saját törvényei belső békéjének nektárjában, napról napra, folytonos döntései mentén érlelődnek és virágoznak ki.

Mondhatnak, követelhetnek bármit, lelke mélyén tudja, hogy személye törvényen felül áll. Elég alázatos ahhoz, hogy minden automatizmust megkérdőjelezzen, minden választ megvizsgáljon, saját életét mikroszkópja alá vonja. Ami nem szolgálja lelke hangjait, azt kiselejtezze, bárki is hagyta rá örökül: király, miniszter, saját anyja, főnöke, párja, gyermeke.

Egy gésa nem tesz meg automatikusan mindent, csak azért mert nő. Nem ugrik, csak mert kértek tőle. Nem gyógyít mindig és mindenkit, csak mert megérinti a szenvedés. Nem adakozik számolatlanul, csak mert neki van. Nem gondoskodik feltétlenül, csak mert két karja van. Nem táplál bárkit, csak azért mert melle van. Nem zsigereli ki és nem aprózza fel magát. Mozdul, gyógyít, ad, gondoskodik és táplál, amikor neki annyi van, hogy benne túlárad, és mindezeket örömmel tudja tenni. De tudja azt is, hogy mikor hagyja abba, tudja, mikor mondja ki: itt a vége. És akkor visszavonja túláradó, istennői lényét és erőt gyűjt önnön középpontjában.

Gésánk életében önmaga az, aki első helyen van. A Szépség forrásaként élni és ezt sugározni, folytonos törődést igényel. Nem lehetsz gésa, ha nem szereted magad. Szolgálni lehet önszeretet nélkül, de Szépséggé lenni, következetesen a Szépség megtestesültsége lenni önszeretet nélkül képtelenség. Igen, a világ minden bizonnyal különcnek és önzőnek fog tartani, mert az önszeretet azt jelenti, hogy többé nem vágod le a szárnyaid, nem szabotálod el az életed, felülírod a családi nemi szerepeket, változtatsz a szokásaidon, felelősséget vállalsz a boldogságodért és a kudarcaidért, mersz szégyen nélkül lelkesedni és gyermeki ártatlanságodat felkutatni. Ezt a világ körülötted gyűlölni fogja. Mindaddig, amíg szépen lassan köréd nem gyűlnek, és enni és inni kérnek tőled. De nem földi eleséget és italt, hanem azt a mennyei táplálékot kérik majd, azt, ami téged fiatalon és üdén tart. Méltóságod aurájába szeretnének lépni, kapcsolódni akarnak majd, érintésedet éhezik, gyönyöröd nedveit szomjazzák. A gésa az Égi és Földi Szerelem találkozásának megtestesültsége, maga a Szerelem Papnője, az Unio Mistyca.

A gésa tanítja a szerelmet és a gyönyört, de csakis azon a jogon, mert ISMERI. Nem gésa, aki nem szeretett egyszer igazán. Tisztán, odaadón. Nem gésa, aki nem választotta a félelmet, nem ment vele szembe, és nem győzte le. Ha belehalt, a kegyelem szele összeszedte a csontjait, és dalával új húst énekelt neki. A gésa éterikusan finom, de nem azért, mert a fájdalom elkerülte, vagy ő kerülte el a szenvedést. Lénye attól éteri, mert fájdalma és szenvedése hitében és hűségében tisztára párolódott, átlényegült, és a végsőkig finomodott. Ez a végsőkig finomodott szeretet esszencia a gésa titka, ez a végsőkig csiszolódott gyémánt a szerelem papnő kincse. Erős lénye, csontjaira puhán simuló húsa, hatalommal felruházott megjelenése ezt a szubtilis, sebezhető, anyagtalan kincset rejti.

Ezt az anyagtalan kincset keresik az ölelésében, és abban a csésze tea elfogyasztásában, amit a társaságában ihatnak meg. A bátorságát akarják ahhoz, hogy halandó testüket elfoglalhassák, szégyen és bűntudat nélkül megtestesülhessenek, testüket felszabadítsák és felhatalmazzák a gyönyör megélésére. A bátorságát vágyják magukévá tenni, belerészegülni. Együttérzéséért folyamodnak, hogy meg merjék mutatni ziháló vágyuk és meg merjék nyitni szomjas ajkuk.

A méltóságát csodálják, a szépségét, és ezt mindenhol és mindenben, szüntelenül ki akarják fejezni. Szavaikkal, verseikkel, énekeikkel, ajándékaikkal. Ha gésa vagy, akkor értékeled magad, és nem hoz zavarba az, ha a csodálat és a vágy tárgyává válsz. Nem te teszed magad azzá, nem izzadsz bele, nem kikönyöklöd, hanem az élet oda emel. Mert ott a helyed. Ott a trónon. Ott, a nászi ágyban. Ott, a fésülködő asztalodnál. Ott, a csodaszép kertedben.
Tudni kell elfogadni. Megengedni, hogy adjanak. Attól a gésa nem lesz kevesebb. Persze, mindig lesz, aki azért akar adni, hogy utána elvegyen. Mohón és éhesen. De az nem férhet a gésa közelébe.

Kertjét a paradicsomkert őrei őrzik, lépteit égi lények vigyázzák. Ha gésa vagy, védett vagy, védelem alatt állsz. Bízz ebben, és merj finomodni, merd megnemesíteni érzelmeidet, szavaidat, kisugárzásodat és ölelésedet, mert így te lehetsz maga a megtestesült KÜLÖNLEGESSÉG.
Ezért ha egy gésás filmben azt látod, hogy egész idő alatt nem tesznek mást, mint naphosszat kis csészékből iszogatnak, fésülködnek, beszélgetnek, valamint a virágzó cseresznyefákat bámulják, tudd, hogy ők egyszerűen csak kiszálltak a te rohanó világodból, létrehozva egy saját mátrixot, ahol nincsen idő, vagy legalábbis az idő nagyon lassan múlik.

Egyszerűen csak idejük van arra, ami a legfontosabb: az intim pillanatok megélésére. A gésa maga az intim pillanat esszenciája. Nincs benne sürgetettség. Ő a színtiszta üresség kelyhe, csodaszép selyembe burkolva. Felül emelkedett minden talmi vágyon, legyőzött minden olyan hiedelmet, ami szűkösségben és korlátozottságban tartotta volna, és helyet teremtett a bőségnek az életében, ezért ahol ő jár, ahol ő van, ott a cseresznyefák folytonosan virágoznak.

Kedvelés és megosztás:
Szentesi Szilvi

Szentesi Szilvi

Imádom élni, felfedezni és kutatni az erotikát és az erotikus életet. Az intimitás az alap amire építkezem. Még arra is szeretek rácsodálkozni és rákérdezni, ami általában természetesnek vélt. Lenyűgöz a mélység, a sokszínűség és a távlatok.

There are 0 Comments